Πως φτιάχνω θήκη για σνακ ή τοστ!

Και τώρα που ξεκίνησαν για τα καλά τα σχολεία, ξεκίνησε και η προετοιμασία του σνακ για το διάλειμμα! Τοστ, σάντουιτς, φρουτάκια, κρακεράκια, μπισκοτάκια…..  Και που να τα βάλεις όλα αυτά, αλλά να μην πιάνουν πολύ χώρο στην τσάντα, να μην χρησιμοποιείς πολύ πλαστικό και να μην ξοδεύεις τόνους αλουμινόχαρτο;

Γιατί όχι σε μία υφασμάτινη θήκη με αδιάβροχο υλικό στο εσωτερικό της που να καθαρίζει εύκολα και γρήγορα και όταν λερώνεται για τα καλά να την πετάς στο πλυντήριο;  Έλα να σου δείξω πως ετοίμασα του μικρού μου για το σχολείο και αν έχεις διάθεση να την κάνεις κι εσύ!  Αν ξέρεις να χρησιμοποιείς ραπτομηχανή η διαδικασία είναι απλή! Διάθεση να υπάρχει!  Αν πάλι δεν έχεις ούτε διάθεση, ούτε ξέρεις να ράβεις μη μου στεναχωριέσαι! Γι’ αυτό είμαι εδώ! Ρίξε μια ματιά στις θήκες που ετοίμασα και διάλεξε όποια θέλεις από το μαγαζάκι μου.

Τα υλικά που θα χρειαστούμε είναι τα εξής:

  1. ένα κομμάτι ύφασμα 42 εκ * 22 εκ
  2. ένα κομμάτι σελτε (αδιάβροχο 100% υποαλλεργικό υλικό) 42 εκ * 22 εκ
  3. Velcro χριτς-χρατς ένα κομμάτι 5 εκ
  4. ένα κομμάτι γερή κορδέλα ή ρέλι 30 εκ
  5. ραπτομηχανή, ψαλίδι, κλωστή, χάρακας, καρφίτσες

DSC_0714

Βήματα

1. Γαζώνω τα δύο κομμάτια ύφασμα καλή με καλή.  Για τον σελτε καλή πλευρά θεωρείται, στην συγκεκριμένη περίπτωση, η λεία που καθαρίζεται με ένα υγρό σφουγγαράκι.  Αφήνω ένα κενό περίπου 8 εκ.DSC_0716

2. Γυρίζω το μέσα έξω και σιδερώνω προσεκτικά ώστε το κενό να ευθυγραμμιστεί από μέσα. Το διπλώνω λίγο, για να μπορεί να γλιστράει η βελόνα πάνω στο ύφασμα και το ράβω.  Σε περίπτωση που διαθέτεις το ειδικό ποδαράκι για δερματίνη δεν χρειάζεται να το διπλώσεις αλλά εγώ δεν το έχω και γι’ αυτό το έκανα έτσι!

3. Ράβω τα χριτς-χρατς στην θέση τους.  Ένα στην επάνω μεριά της θήκης και ένα στην κάτω.  Πρώτα τα αντικρίζω για να δω που βολεύει ώστε να κλείνει σωστά.

DSC_0724

4. Στο συγκεκριμένο τσαντάκι χρησιμοποίησα για λαβή ρέλι φαρδύ, το δίπλωσα στη μέση και το γάζωσα στην άκρη για να γίνει κορδελίτσα γερή.

5. Βάζω την κορδελίτσα στο σημείο που θέλω.  Κάπου εδώ να πούμε ότι δεν είναι απαραίτητη η κορδελίτσα αλλά προσωπικά θεωρώ ότι είναι χρήσιμη για να έχει καλύτερη λαβή το τσαντάκι.  Και στην συνέχεια ράβω από την μία πλευρά ως την άλλη ώστε να δημιουργηθεί η θηκούλα!

DSC_0730

Σε πέντε βήματα έτοιμη!

Πως σου φαίνεται; Δεν είναι πολύ χαριτωμένη;  Σίγουρα θα σου φανεί και πολύ χρήσιμη! Σκέψου μόνο από πόσο πλαστικό ή αλουμινόχαρτο θα γλιτώσεις τον πλανήτη! Μπορεί να είμαστε μονάδα αλλά αν όλοι κάνουμε μικρά βήματα, η προσπάθεια γιγαντώνεται!

https://www.youtube.com/watch?v=AoaYOf8zNL4


Leave your thought here