Φτιάχνω φουρφούρια (ο μάλλον “δύσκολος” τρόπος)

Μου αρέσουν τόσο πολύ τα φουρφούρια!

Τρελαίνομαι να τα βλέπω να γυρνάνε σαν τρελά ακόμα και με το μικρότερο αεράκι! Σου δίνουν κατευθείαν την αίσθηση της άνοιξης, της φύσης που αρχίζει να κινείται και της ευωδιάς που αρχίζει να υπάρχει στον αέρα και μας φέρνει μνήμες από το περσινό καλοκαίρι!

Αποφάσισα λοιπόν να δοκιμάσω να φτιάξω ένα φουρφούρι για την γλάστρα μου, έχοντας στο πίσω μέρος του μυαλού μου ότι θα ήταν (γιατί όχι;) και μια ωραία πρόταση για δωράκι γενεθλίων ή γιορτής στο σχολείο!

Η δημιουργία του χάρτινου μέρους είναι πανεύκολη και τα υλικά λίγο πολύ υπάρχουν στο σπίτι, έλα όμως που υπάρχει μία σημαντική δυσκολία.  Πρέπει να γίνει κάπως, έτσι ώστε να γυρνάει κιόλας, αλλιώς “και φουρφούρι δεν το λες”!

Μετά από αρκετές δοκιμές με πινέζες, καρφάκια λίγο πιο μαλακά χαρτιά, λίγο πιο “χαρτονένια”… τα κατάφερα, αλλά εντάξει δεν είναι και ο πιο εύκολος τρόπος (εξ ου και ο τίτλος)

Υλικά που χρειάζονται:

 1. Χαρτόνι σκληρό και χρωματιστό, κατά προτίμηση διπλής όψης.
 2. Πινέζες ατσαλένιες (αυτές που πουλάν στα μαγαζιά με χρώματα κλπ)
 3. Ξυλάκια από bamboo (τα γνωστά chopsticks)
 4. Πιστόλι σιλικόνης
 5. Σφυρί (ω ναι!)
 6. Ψαλίδι

  Υλικά για τα φουρφούρια
  Φτιάχνω φουρφούρια – Υλικά που χρειάζονται

Διαδικασία

 1. Κόβω το χαρτονάκι μου σε τετράγωνο, στο μέγεθος που μου αρέσει και ταιριάζει με το ξυλάκι μου.
 2. Το διπλώνω τριγωνάκι, το ξεδιπλώνω και το ξαναδιπλώνω τριγωνάκι από την άλλη μεριά.
 3. Κόβω μέχρι την μέση τις τσακίσεις που δημιούργησα στο προηγούμενο βήμα.DSC_0272
 4. Βάζω το πιστολάκι σιλικόνης στην πρίζα γιατί ξέχασα να το βάλω από την αρχή (πάντα όμως…ούτε μία φορά στην ώρα του) και περιμένω υπομονετικά(λέμε τώρα)!
 5. Διπλώνω προς το κέντρο ένα-παρά-ένα τα φυλλαράκια που δημιούργησα.
 6. Τα κολλάω προσεκτικά με την σιλικόνη, γιατί καίει,  στο κέντρο.
 7. Πατάω την πινέζα στο κέντρο και την περιστρέφω ώσπου να κινείται με άνεση το φουρφούρι (να γυρνάει δηλαδή) και να μην κολλάει.
 8. Και τέλος το πιο δύσκολο σημείο της κατασκευής.  Σταθεροποιώ την πινέζα στο ξυλάκι bamboo και την χτυπάω με το σφυρί τόσο όσο να μην σπάσει το ξυλάκι αλλά ούτε να βγαίνει η πινέζα μετά από λίγο.  Θα χρειαστεί να χαλάσεις μερικά ξυλάκια και πινέζες (ελπίζω να μην χτυπήσεις χέρια) αλλά σίγουρα θα βρεις το σημείο όπου γίνεται σωστά!DSC_0279

Κοίτα όμως τι ωραία που γυρνάει! Αξίζει τον κόπο!

 

 


Leave your thought here