Πως φτιάχνω τσάντα για τα ψώνια (ή αλλιώς shopping bag) σε 6 βήματα!

Έχει γίνει πλέον απαραίτητο αξεσουάρ και δεν λείπει από το χέρι κανενός!

Τι είναι; Εννοείται η τσάντα για τα ψώνια, είναι καιροί για έξοδα; Και δεν μιλάω για τα 0,90 λεπτά του ευρώ που κοστίζει η σακούλα, αλλά για το οικολογικό κόστος! Φτάνει με το πλαστικό, enough!

Δεν θέλω όμως να σε κουράσω, τα ξέρεις αυτά και μάλλον γι’αυτό είσαι εδώ και διαβάζεις το άρθρο μου! Ήρθες για να φτιάξεις την πιο όμορφη και εύχρηστη τσάντα για τα ψώνια σου ή αλλιώς shopping bag. Ακολούθησε τα βήματα και πολύ γρήγορα θα έχεις την τσάντα που σου αρέσει, στα χρώματα και στο ύφασμα που διάλεξες και που όλοι θα σε ρωτάνε από που την πήρες! Αν φυσικά δεν θέλεις ή δεν μπορείς να την φτιάξεις, γι’ αυτό είμαι κι εγώ εδώ για να σε βοηθήσω! Στο μαγαζάκι μου έχει πλέον και shopping bags και με ένα μήνυμα σου μπορούμε να φτιάξουμε ακριβώς αυτό που θέλεις.

Υλικά

  1. Δύο κομμάτια ύφασμα σταθερό βαμβακερό της επιλογής σου 56εκ * 46εκ. Αυτό το καταπληκτικό με τις ζεβρούλες το πήρα από εδώ.
  2. Δύο κομμάτια βλιζελίνη ή καρίνα (σταθεροποιητικό υφάσματος) ίδιο μέγεθος με το ύφασμα
  3. Δύο κομμάτια ύφασμα 80εκ * 12εκ
  4. Ραπτομηχανή και φυσικά κλωστή
  5. Σίδερο και σιδερώστρα
  6. Ψαλίδι

Βήματα

  1. Κόβω το ύφασμα και την βλιζελίνη στις διαστάσεις που αναφέρω παραπάνω ή σε όποια διάσταση θεωρείς ότι πρέπει να είναι η τσάντα σου. Έπειτα σιδερώνω την βλιζελίνη πάνω στο ύφασμα. Η μεριά με τις κουκίδες που κολλάει πρέπει να ακουμπάει στο πίσω μέρος του υφάσματος.

2. Στο επάνω μέρος της τσάντας διπλώνω λίγο όπως στην εικόνα και σιδερώνω και μετά διπλώνω λίγο περισσότερο και ξανασιδερώνω. Αυτό το κάνω και στα δύο κομμάτια της τσάντας. Μόλις τελειώσω τα αφήνω στην άκρη και πιάνω να ετοιμάσω τα χερούλια!

3. Μετράω τα δύο κομμάτια για τα χερούλια και τα σιδερώνω όπως στην εικόνα, δηλαδή από δεξιά μισό και μέσα, από αριστερά μισό και μέσα! Μετά το διπλώνω στη μέση. Αφού το κάνω αυτό και για τα δύο χερούλια, πηγαίνω στην ραπτομηχανή!

80εκ μήκος

12εκ πλάτος

τσακίζω προς τα μέσα

σιδερώνω

τσακίζω στη μέση και σιδερώνω

4. Ράβω τα χερούλια κατά μήκος και από τις δύο πλευρές να ενωθούν. Μετά τα τοποθετώ με καρφίτσες στο επάνω μέρος της τσάντας και φυσικά αντικρίζω τα δύο μέρη της τσάντας για να βρίσκονται στο ίδιο σημείο τα δύο χερούλια.

5. Ράβω το επάνω μέρος της τσάντας που το είχα στην αρχή τσακίσει και σιδερώσει και μετά ράβω το χερούλι πάνω στην τσάντα. Καλό είναι για να είναι σταθερό το χερούλι και σίγουρο ότι δεν θα κοπεί με το βάρος, να το ράψουμε το χερούλι καλά. Γύρω-γύρω και σταυρωτά!

6. Τέλος, βάζω τα δύο τελειωμένα κομμάτια της τσάντας μου καλή με καλή και τα ράβω! Πώς σου φαίνεται;

Η τεράστια shopping bag μου!

Ακριβώς την ώρα που ετοίμαζα την τσάντα μου, ανέβασα ένα story στο instagram με έναν mini διαγωνισμό! Όποιος έβρισκε τι ετοιμάζω, κέρδιζε ένα ίδιο! Δεν είναι η πρώτη φορά που το κάνω αυτό, το είχα κάνει και με την θήκη για σνακ , όταν την πρωτοετοίμασα. Και φυσικά θα το ξανακάνω γιατί μ’ αρέσει να μοιράζω κανένα δωράκι που και που! Γι’ αυτό αν δεν έχεις ήδη κάνει follow το account μου στο instagram, κάνε τώρα και που ξέρεις…μπορεί να είσαι ο τυχερός την επόμενη φορά!


Leave your thought here