![εξι βιβλια που με ταξιδεψαν](https://feltinlove.gr/wp-content/uploads/2024/02/20240201_115415-1170x770.jpg)
Έξι Βιβλία που με ταξίδεψαν τον Ιανουάριο
Καθώς η πρώτη σελίδα του ημερολογίου μας στρίβει σε ένα νέο κεφάλαιο, ήρθε η στιγμή να μοιραστώ μαζί σας τις λογοτεχνικές μου ανακαλύψεις του Ιανουαρίου. Έξι βιβλία, έξι παράθυρα σε διαφορετικούς κόσμους, σκέψεις και συναισθήματα που με συντρόφευσαν με κάθε γύρισμα σελίδας.
![](https://feltinlove.gr/wp-content/uploads/2024/02/20240201_115415-768x1024.jpg)
“Ο Συνταγματάρχης Λιάπκιν” του Μ. Καραγάτση: Ο Μ. Καραγάτσης μεταφέρει τον αναγνώστη στη Λάρισα και του παρουσιάζει τον Συνταγματάρχη Λιάπκιν, έναν άνθρωπο γεμάτο με πάθη και ελαττώματα που τον οδηγούν σε σφάλματα, αλλά η ψυχή του είναι αγνή. Φυσικά από το βιβλίο δεν λείπει και η κριτική στο τσαρικό και κομμουνιστικό καθεστώς της Ρωσίας. Οι χαρακτήρες ζωντανεύουν μέσα από τις σελίδες, και ο κόσμος τους αγγίζει τον αναγνώστη βαθιά.
“Τα Χρώματα που Εσείς μου Μάθατε” της Άννας Κανδαράκη: Με πολύτιμο εργαλείο τη γνώση της κλινικής ψυχολογίας, αλλά ταυτόχρονα με απλό και εύληπτο λόγο, οι ιστορίες επιδιώκουν να κάνουν μια γενναία βουτιά στην περίπλοκη και πολύχρωμη ανθρώπινη ψυχή. Η ψυχολόγος διηγείται κάποιες συνεδρίες που έκανε στο ιατρείο της και εμείς μπαίνουμε στη θέση των παρευρισκομένων. Ένα βιβλίο που αν μη τι άλλο εξηγεί κάποιες συμπεριφορές που αντιμετωπίζουμε στην καθημερινότητα μας.
“Το Βιβλιοπωλείο των Χριστουγέννων” της Jenny Colgan: Μια γλυκιά και απολαυστική ιστορία που ξεδιπλώνεται στο πανέμορφο Εδιμβούργο. Ένα γλυκό feelgood βιβλίο που διηγείται τα Χριστούγεννα της Κάρμεν, η οποία μένει χωρίς δουλειά και αναλαμβάνει να βοηθήσει ένα βιβλιοπωλείο να αναγεννηθεί. Αναθερμαίνονται οι σχέσεις της με την αδερφή της, γνωρίζει καλύτερα τα ανίψια της, γνωρίζει τοξικούς ανθρώπους και φυσικά καρδιοχτυπά!
“Πεθαμένο Λικέρ” του Γιάννη Ξανθούλη: Ο συγγραφέας επιστρέφει στη δεκαετία του 1950 και περιγράφει τις σχέσεις των δίδυμων δεκάχρονων αδερφών με την τρία χρόνια μεγαλύτερη αδερφή τους, καθώς και διάφορες σκηνές από την δυσλειτουργική και μεσοαστική οικογένειά τους. Τολμηρό, με υπόθεση επηρεασμένη από την φροϋδική θεωρία, προκαλεί τον αναγνώστη χωρίς να πέφτει σε χυδαιότητες.
“Οι Χάρτες των Υπέροχων Σωμάτων Μας” της Maddie Mortimer: Η Λία, ο άντρας της και η κόρης τους ζουν ευτυχισμένοι, ώσπου μια διάγνωση απειλεί να εκτροχιάσει τις ζωές τους. Ένα ανάγνωσμα που φέρνει στην επιφάνεια τα συναισθήματα που βιώνει ένας άνθρωπος όταν ζει μεταξύ ορατών και αοράτων κινδύνων, τοξικών ανθρώπων και μιας ασθένειας σε πολύ προχωρημένο στάδιο.
“Ο Χάρι Πότερ και η Φιλοσοφική Λίθος” της J.K. Rowling: Είναι δύσκολο να μην ενθουσιαστεί κανείς ξανανοίγοντας τις σελίδες της μαγικής σειράς του Χάρι Πότερ. Η Rowling δημιούργησε έναν κόσμο γεμάτο μαγεία, περιπέτεια και φιλία.
Αυτά τα έξι βιβλία αποτέλεσαν για μένα ένα λογοτεχνικό ταξίδι με ποικιλία και βάθος. Κάθε σελίδα που γύριζα, ανακάλυπτα νέες σκέψεις, συναισθήματα και προοπτικές. Ξεκίνησα δυναμικά το 2024 και ελπίζω να συνεχίσω έτσι, τα λέμε αρχές Μαρτίου με τα βιβλία που κατάφερα να τελειώσω (ή και όχι) μέσα στον Φλεβάρη!
Αθηνά